Earn Money with just a few clicks

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τηγανητό Ρύζι με Αυγό και Σουρίμι

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μου έμαθε ο Νέστορας από τα φοιτητικά του χρόνια στην Αγγλία. Αυτή τη φορά την έκανα με σουρίμι (ψάρι επεξεργασμένο με άμυλο και χρώμα προς απομίμηση καβουρόψιχας) αλλά είναι εξίσου ωραίο και με μικρές αποφλοιωμένες γαρίδες, μύδια καθαρισμένα, ροδέλες καλαμάρι ή κρέας / κοτόπουλο σε μπουκιές κλπ και λαχανικά όπως τριμμένο καρότο ή ανάμικτα κατεψυγμένα λαχανικά εκτός πατάτας.


Υλικά:

2 φλιτζάνια ρύζι jasmine ή basmati ή τύπου αμερικής
1/3 κουταλάκι γλυκού κουρκουμάς
2-3 αυγά
3-4 κουταλιές γλυκού ηλιέλαιο ή σουσαμέλαιο 
1-2 μέτριες σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή τριμμένο ψιλό
σουρίμι ή άλλο θαλασσινό ή κρέας κατ΄επιλογή μας - εγώ έβαλα 250 γραμμάρια σουρίμι
2-4 κουταλιές σούπας σόγια σος, ανάλογα με τα γούστα μας 
πιπέρι - μαϊντανό & βασιλικό προαιρετικά


Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι με τον κουρκουμά σε μπόλικο νερό. Μόλις βράσει - χωρίς να έχει παραβράσει φυσικά για να μη λιώσει αφού θα το συνεχίσουμε μετά στο τηγάνι - σουρώνουμε και ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο νερό. Αφήνουμε στην άκρη το ρύζι μας που πρέπει να έχει ένα ωραίο κίτρινο χρώμα.

 Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μισό λάδι και τηγανίζουμε το σουρίμι ελαφρά. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο στην άκρη .

Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα στο τηγάνι και με ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε ώσπου να γίνουν μια μάζα αλλά χωρίς να τα λιώσουμε, να είναι σε κομμάτια.

   
  
Κάνουμε το αυγό στην άκρη και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε τα υλικά με προσοχή για να μη λιώσουμε το αυγό, ρίχνουμε το πιπέρι, τη σόγια σος και αφήνουμε να βράσει για ένα-δυο λέπτά μέχρι να εξατμιστεί η σόγια. Βάζουμε και το σουρίμι από πάνω, ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε το μαϊντανό και το βασιλικό και σερβίρουμε.

 

Στην περίπτωση που είχαμε βάλει ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά θα τα είχαμε βράσει ελαφρά, σουρώσει και σοτάρει πρώτα απ΄όλα τα υλικά. Το καρότο σκέτο μπορούμε να το τρίψουμε στον τρίφτη και να το σοτάρουμε πριν το σκόρδο. 

Το φαγητό μας είναι έτοιμο!


Προσοχή με το αλάτι, εγώ δεν βάζω καθόλου γιατί η σόγια σος είναι αλμυρή αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου