Earn Money with just a few clicks

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μοσχαρίσιο Συκώτι Λαδορίγανη

Υλικά:

600 γραμ. συκώτι μοσχαρίσιο
1/2 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
6-7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη


Εκτέλεση:

Κόβουμε το συκώτι σε κομμάτια ανάλογα με το γούστο μας, εγώ τα έκοψα σε μέγεθος 2-3 δάκτυλα πλάτος. Βάζουμε το ξύδι σε πλαστική λεκάνη ή γυάλινη (όχι μεταλλικό σκεύος), ρίχνουμε το συκώτι και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να το σκεπάζει καλά. Αφήνουμε για μισή με μια ώρα και μετά στραγγίζουμε καλά το συκώτι. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά και σοτάρουμε το συκώτι καλά από τη μια πλευρά, μόλις γυρίσουμε στη δεύτερη πλευρά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες,χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσέχουμε να μην το κάψουμε. 



Μόλις τελειώσει το σοτάρισμα ρίχνουμε περίπου 1 ποτήρι νερό, αλάτι,πιπέρι και ρίγανη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Στο τελείωμα ξεσκεπάζουμε για να πιει το ζουμάκι του και να μείνει με το λάδι του.

Εγώ το σέρβιρα με ρύζι τύπου αμερικής βρασμένο με κουρκουμά και κύμινο... εξ'ού και το κίτρινο χρώμα. Βέβαια η φωτογραφία το αδικεί το συκώτι,φαίνεται σκούρο γιατί δεν είχα ρυθμίσει σωστά την εστίαση και το φλας...



Καλή σας επιτυχία!!!

Να και το ψωμάκι μου,πριν το φρυγανίσω με ελαιόλαδο και ρίγανη στην τοστιέρα, ζεστό-ζεστό και μυρωδάτο,ήταν το τέλειο συνοδευτικό για το φαγητό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου