Earn Money with just a few clicks

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Είναι μια συνταγή που μοιάζει με αλμυρό κέικ, δεν χρησιμοποιείς φύλλο και είναι πανεύκολη!

Υλικά:

- 5 κούπες πράσινο κολοκύθι τριμμένο χοντρό στον τρίφτη
- 1 κιλό φαρίνα (ή 2 συσκευασίες φαριναπ κλπ )
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 και 1/2 κούπες φέτα σε κύβους ή φέτα τρίμμα χύμα από το σουπερμάρκετ
- 5-6 αυγά
- φρέσκο δυόσμο
- αλάτι χοντρό,πιπέρι
- κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)

      Εκτέλεση:

      Αφού έχουμε τρίψει το κολοκύθι στον τρίφτη χοντρό, το βάζουμε σε σουρωτήρι με 2 κουταλιές σούπας περίπου αλάτι χοντρό. Το αφήνουμε 1 ώρα και μετά το στύβουμε πολύ καλά σε τούλι να φύγουν τα υγρά του. Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά προσέχοντας να μην λιώσουμε τη φέτα. Καλό είναι να έχουμε δοκιμάσει τη φέτα από πριν γιατί αν είναι πολύ αλμυρή να βάλουμε λιγότερο αλάτι στο φαγητό. Ρίχνουμε τη ζύμη σε πολύ καλά λαδωμένη φόρμα ή ταψί και στρώνουμε την επιφάνεια της αν χρειαστεί με ένα κουτάλι βουτηγμένο σε ελάχιστο λάδι για να είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια της. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι μέσα, εγώ βάζω από πάνω και κάνει μια ωραία κρούστα με χρυσαφένιο χρώμα. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. 
      Η πίτα μας είναι έτοιμη μόλις έχει φουσκώσει και δεν κολλάει, κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα όπως στο κεϊκ, αν τρυπήσουμε την πίτα και η οδοντογλυφίδα δεν κολλάει στο χέρι, είναι έτοιμη .

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου